Plinius

mandag, april 23, 2007

P 103/07: Gratulerer med bokdagen!

Filed under: lesing — plinius @ 10:38 am

23042007002.jpgHer i Gjerdrum feirer vi dagen med politikere som vakter på biblioteket (bildet).

Som min personlige markering av bøkenes bursdag har jeg – som bok nr. 300 – lagt inn Dag Østerbergs Fortolkende sosiologi. Almene emner og metodologi, på det personlige biblioteket mitt i LibraryThing. En storartet tekst!

Norge har mange gode sosiologer – og Østerberg er den sterkeste. Han er en dypt tenkende teoretiker og en munter språklig mester.

For det gjelder generelt at skal det stilles spørsmål om samfunnslivet, kan man ikke forvente noe fornuftig svar med mindre spørsmåleneplasseres innen et eller annet teoretisk eller praktisk perspektiv.

Mye av forvirringen omkring samfunnsprobkemene kommer ikke bare av at samfunnet er forvirret og forvirrende, men også at de som forvirres, uten å merke det skifter mellom forskjellige og iblant uforenlige perspektiver på samfunnet, slik at det ene svaret så å si slår svaret på det andre i hjel (s. 135).

Gruppen Norske bibliotekarer i LibraryThing har forøvrig pr. i dag kommet opp i 17 medlemmer med i alt 1511 registrerte bøker. Den mest utbredte felles boka er Bikubesong: Roman av Frode Grytten.

Siden jeg i det store og hele har forlatt de skjønnlitterære paradiser til fordel for saklighetens og de gamle klassikeres jaktmarker, vet jeg knapt hva den handler om. Bier? Men Plinius har i hvert fall skrevet om bikuber:

Bikube-scenariet presenterer folkebiblioteket på Breøy. Navnet betegner både en summende aktivitet og en forkortelse – les «Biblioteket som kunnskapsbedrift».

Ressurser

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: