Plinius

torsdag, juni 19, 2008

P 142/08: Publiser i skyene

Filed under: bibliotek 2.0, blogger — plinius @ 7:29 am

Øvre Eiker har forstått det.

WordPress er i ferd med å utvikle seg fra et system for å publisere blogger til en bred platform for alle typer nettbasert publisering. Det betyr blant annet at du både kan skrive nyhetsposter, som ordnes omvendt kronologisk, og faste informasjonssider, som kan plasseres hierarkisk – over-, under- eller sideordnet – i en god, gammeldags trestruktur.

Sidene kan enten ligge på en av serverne til WordPress – eller på en utgave av WordPress som du selv (eller din IT-seksjon) installerer på din egen lokale server.

Cloud computing

Alt skrive- og redigeringsarbeidet skjer via nettleser.

Det er enkelt, billig, åpent, oversiktlig – og WordPress er et levende utviklingsmiljø som stadig kommer med nye svar på brukernes ønsker og problemer.

Cloud computing heter det på engelsk. Alt ligger på nettet, og alt bearbeides der ute. Jeg spør ikke hvilken foss som leverer strømmen – og heller ikke hvilken server som lagrer filene og sørger for databehandlingen.

Min farfar – Lars Høivik – var forøvrig prost i Øvre Eiker …

Ressurser

VEDLEGG

WordPress-utgivelser blir oppkalt etter kjente jazzmusikere (f.eks. Mingus). Versjon 1.5 som ble sluppet i midten av februar 2005 – kalt «Strayhorn» etter Billy Strayhorn – kom med en rekke nye viktige egenskaper. En av disse er muligheten for å administrere statiske sider. Dette gjør det mulig å lage og adminsitrere innholdssider utenfor den vanlige blogkronologien og er det første steget fra å være et enkelt blogadminstrasjonssystem til å bli et fullverdig innholdsstyringssystem.

WordPress. Wikipedia.

1 kommentar »

  1. Både vakkert og vent.

    Bibliobarbaren har likevel eit svært godt poeng når det gjeld domenenamn. Om me ikkje unngår nettadresser som nasjonalbiblioteket.googleisgod.com eller nb.wordpressrocksmyass.com, står me neppe på fyrste trinn i den digitale publiseringstrappa, men snarare i fyrste krinsen i tilsvarande nedstiging.

    No ser det heldigvis ut til at Bibsys har det andre steget på trappene.

    Kommentar av Jørn — fredag, juni 20, 2008 @ 9:25 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: