Plinius

lørdag, november 1, 2008

P 234/08: KD blogger – bravo, bravissimo!

Filed under: blogger — plinius @ 12:46 pm

De fleste faglige blogger skrives fra grasrota – langt fra maktens sentrum.

Møllbekktjernet i Moss.

Derfor er det hyggelig å se at også departementet deltar. Jeg tenker konkret på Øystein Johannessen, avdelingsdirektør i Kunnskapsdepartementet.

Min gamle venn og kollega Arne Krokan (hei, Arne!) har også merket seg den bloggende byråkrat – se Åpent byråkrati – honnør til Øystein Johannesen.

Arne skriver:

han deler nettverk, ideer, kunnskap og opplevelser med interesserte parter, og gjør aktuelle kunnskapskomponenter tilgjengelig for andre med interesse for utdanning.

Ved å gjøre dette får Øystein antakelig også ideer og tips tilbake fra blogosfæren, så det er en vinn-vinn-situasjon, men slik er nå engang web20 og de åpne nettverkene.

I tillegg deler han også sine egne presentasjoner gjennom slideshare . … en god kilde til .. kunnskap om … skolesektoren.

Nettopp.

Du kan følge med på Øystein Johannessens presentasjoner på SlideShare – den nyeste heter IKT for kvalitet i skolen. Si det og gjøre det? og ble holdt i Moss 17. oktober.

Ressurser

2 kommentarer »

 1. Takk for det!
  Som jeg også skrev i min kommentar til Arne Krokan er dette en ny kanal for noe jeg har trodd på og gjort i 15 år. Godt det blir verdsatt 🙂

  ØysteinJ

  Kommentar av Øystein — søndag, november 2, 2008 @ 7:23 pm

 2. Veit ikke hva du veit om det du illustrerer denne bloggposten din med, Tord? Tviler på noen djuptliggende symbolikk i at du har valgt et «tjern» som er KUNSTIG? Mollbekktjern ved Kambo i Moss kommune er nemlig den oppdemte Mollbekken, en isdam, der man helt fram til 1920-tallet skar is, sendte blokkene i renner ned i skutene og eksporterte til kjøling av blant annet fisk og datidas «kjøleskap» og til overklassens drinker.
  Dessuten heter det altså Mollbekk, ikke Møllbekk. Inga mølle ved den vesle bekken, nei, men mold er det nok av. Tenk på Mollbekktjern neste gang du tar toget forbi Moss, for pytten ligger like over tunnellen rett nord for byen. Så like over at da tunnellen ble bygd, var det faktisk frykt for en gjentakelse av Lutvannskandalen; at vannet skulle lekke ned i tunnellen.

  Kommentar av Anders Ericson — torsdag, november 6, 2008 @ 3:04 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: