Plinius

lørdag, desember 27, 2008

P 274/08: Nærkontakt med Norge

Filed under: blogger — plinius @ 1:32 pm

austeAustevoll kommune er en øykommune  i Hordaland med litt over fire tusen innbyggere.

Bibliotekaren har blogget lenge, men biblioteket begynte å blogge i april 2008.  Uten bloggen ville årsmeldingen for 2007 – som gir et skarpt og levende bilde av «kampen for tilværelsen» i et lite bibliotek – gått meg hus forbi.

Jeg klipper noen avsnitt – men les gjerne hele bloggen, der det står om de nye kulturtidsskriftene, innkjøpsstopp midt i året, gaver fra padleklubben Havstril, bøkene fra  Selbjørn fiskerisogelag og et nedlagt kombinasjonsbibliotek.

Jeg visste ikke engang at det fantes noe som het fiskerisogelag …

  • I desember 2005 vart folkebibliotekeininga på Storebø flytta frå Sentrumsbygg til den gamle gymsalen ved Eidsbøen ungdomsskule for å spare pengar på husleige. Det var då stengt i vel to månader for å klargjere lokalet for bruk.
  • Seinare har det og vore ein lengre periode med stengt på grunn av bygging av ein hems i det same lokalet, der Vaksenopplæringa no held til.
  • Opningstidene vart frå hausten 2006 endra, noko som førte til kveldsopning på tysdagar ved denne eininga. Frå februar 2007 vart det i tillegg innført kveldsope på torsdagar. Dette var for at det ikkje skulle fungere som eit reint skulebibliotek, men vera eit tilbod til alle på kveldstid.
  • Etter flyttinga har utlånet gått mykje ned ved denne eininga. No er denne eininga avhengig av at det må vera ope og aktivitet i Austevollhallen og symjehallen for å få besøk på kveldstid.
  • I skuleferiane (haust, vinter) og på laurdagar har det vore slett besøk. Grunnen til det er framfor alt sjølvsagt den ugunstige plasseringa og dei dårlege kommunikasjonane.

Kulturtidsskriftene blir fordelt mellom avdelingene på Storebø og Selbjørn. Storebø skal få Fett,  Khverk, Kultmag, Syn og segn, Vinduet og  Z (film). Sørebø får Arr, Bokvennen, Historie, Marg, Nytt norsk tidsskrift, Samtiden og Vagant.

Ressurser

Reklamer

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: