Plinius

torsdag, juni 24, 2010

P 106/10: Tidlig sommerferie

Filed under: blogger — plinius @ 7:33 pm

For fire måneder siden opprettet fem av statens webfolk beta.regjeringen.no. Den nye bloggen skulle være en tumpleplass for ny teknologi og nytt innhold.

Vi som jobber med konseptuell og teknisk utvikling av regjeringen.no har lenge hatt et ønske om et sted å lufte nye ideer og prøve ut ny funksjonalitet, het det i åpningsposten.

Mange store navn i bloggmiljøet ønsket bloggen velkommen – deriblant Plinius ;-). Også fornyingsministeren viste flagget:

For regjeringen er det viktig å kommunisere godt med innbyggerne, og nettet vil være hovedkanalen. La kreativiteten blomstre

Men dere må følge nettets spilleregler, skrev jeg tidlig i mars. De første tre ukene ble det bare skrevet tre poster. – Hvis det ikke kommer noe interessant stoff flere ganger i uka, gidder ikke folk å stikke innom.

Jeg fikk svar samme dag (bra!): Hensikten er å få til en samtale og innspill, men vi vil nok ikke ha kapasitet til daglig innhold. Ingen av oss er heller noen superbloggere så her bygger vi stein for stein. Jeg stusset litt over formuleringene. Betagjengen besto jo av fem oppegående utviklere.

Hvor lavt kan lista legges?

Tirsdag 9. mars kom den fjerde bloggposten. Deretter har det vært taust. Helt taust.

Hva foregår?

Arkiv

VEDLEGG

Gode råd ved oppstarten

Torgeir Waterhouse

veldig bra, jeg kommer til å følge spent med…!

Øyvind Solstad (NRKbeta)

Gratulerer! Spennende prosjekt – som vi skal følge med på! Takk for at dere har latt dere inspirere av NRKbeta. Det tar vi som et stort kompliment!

Eirik Solheim

Veldig bra! Et par tips på veien:
1. Smør dere med tålmodighet. Det tar tid å skaffe lesere. Og enda mer tid før de begynner å komme med tilbakemeldinger.
2. Vær modige og ærlige og ydmyke
3. Svar på ALLE kommentarer i starten (…det blir ikke noe problem på en stund – ref. punkt 1. 🙂
4. Ofte er det bedre å dele en sak i to artikler fremfor å lage en veldig lang
5. Ikke legg listen for høyt. Da får dere ikke postet noe i det hele tatt
6. Bruk bilder der det er mulig. Ta med kamera over alt. Om ikke annet kan dere bruke mobilkamera. Bruk gjerne CC-bilder fra Flickr også. Bilder liver opp det meste.
7. Legg igjen kommentarer med linker til denne siden fra andre steder når det er passende, men ikke spam andre blogger
8. Tips folk, bloggere, twittrere og journalister når dere har noe ekstra kult å by på

Petter Thorsrud svarte

Takk for hyggeligge hilsener og gode råd. Vi har ihvertfall begynt å krabbe (Og vi har slått av moderering inntil videre – mulig man blir litt paranoid av å jobbe i regjeringskvartalet, dere som “forfølger” oss ser jo ut til å være svært vennligsinnete). Hilsen oss i beta-gjengen.

Harald Groven

Flott initiativ. Dette var etterlengtet! Har dere noe samarbeid med initiativtakerne til denne “betaen” ? Blogg om departementene og sosiale medier http://depsosialemedier.wordpress.com/

Petter Thorsrud svarte

Hei Harald, takk for positiv respons. Ja, vi i DSS har kontakt med nettredaktørene i alle departementene, og deltar i arbeidet rundt sosiale medier og Web 2.0-initiativer i regjeringsfellesskapet. Denne “beta”-bloggen er at lite forsøk fra vår side på å gjøre noe mer enn bare å pønske og planlegge. Etter hvert håper vi å kunne vise fram ting vi gjør, enten de er rettet mot nye funksjoner til regjeringen.no-nettstedet, eller er av mer eksperimentell karakter. Vår rolle i DSS er å utvikle og drifte teknisk plattform og jobbe med utvikling av konsept og funksjonalitet for regjeringen.no og andre nettjenester for departementene. I tett samarbeid med departementene, som har ansvaret for innholdet på disse nettstedene.

Rigmor Aasrud (fornyingsminister)

– Gratulerer med egen tumleplass! Regjeringen.no er og skal være et nettsted i stadig utvikling, og jeg gleder meg til å følge med på hva som dukker opp her. For regjeringen er det viktig å kommunisere godt med innbyggerne, og nettet vil være hovedkanalen. La kreativiteten blomstre

Bente Kalsnes

Jeg henger meg på alle de andre og gratulerer dere med denne bloggen, som ser lovende ut. Origo-bloggen har tidligere skrevet om nettstedet Samarbeid for arbeid


Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: