Plinius

torsdag, november 4, 2010

P 153/10: Viktig budsjettendring i Bergen

Filed under: fagbibliotek — plinius @ 6:49 pm

Det er i gang en prosess med å skille litteraturbudsjettet ut som en egen strategiske post ved UiB slik at det ikke lenger blir en integrert del av UBs rammebudsjett.

Det skriver Randi Taxt ved UBB.

Jeg oppfatter dette som et viktig «tegn i tiden». Når litteraturen løsrives fra biblioteket på denne måten, peker det på en restrukturering av fagbibliotekets rolle i høyere utdanning. Farer truer og muligheter åpner seg – se PL 72/10: Into the flow

UB vil fortsatt få i oppdrag å forvalte dette budsjettet på best mulig måte, men tanken er at det skal ligge en fagpolitisk beslutning på institusjonsnivå for en utvikling av litteraturtilbudet ved UiB i tråd med gjelden strategier. Utskillelsen er også nødvendig fordi uforutsigbare priser på e-ressurser gjør at UB, med årlige budsjettøkinger som følger konsumprisindeks, på sikt ikke vil makte å gi nødvendig infrastruktur og støtte for undervisning og forskning ved UiB.

En annen viktig grunn er at forskernes arbeidsrutiner har endret seg fra fysisk bibliotekbruk til bruk fra egen datamaskin. Elektronisk tilgang til oppdaterte og faglig relevante e-ressurser i fulltekst er på kort tid blitt en nødvendig forutsetning for all forskning og undervisning ved UiB, uansett fagområde.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: