Plinius

søndag, november 21, 2010

P 158/10: Fiks ferdig

Filed under: blogger — plinius @ 11:35 pm

Staten blogger.

Det er nytt, det er positivt – og det kommer ikke til å bli enkelt. Ta Fornyings- og IKT-bloggen. Den ble opprettet av Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet for tre dager siden.

På Fiks-bloggen ønsker fagmedarbeiderne i Fornyingsdepartementet å snakke og diskutere med omverdenen om temaer som faller innunder overskriftene IKT og fornying. Vi ønsker gode  innspill og diskusjoner med bloggleserne om departementets – og regjeringens – IKT- og fornyingsarbeid.

Fagfolkene i departementet vil diskutere aktuelle saker med publikum i full offentlighet. Plinius setter stor pris på forsøket – og mener det slett ikke ironisk. Jeg legger samtidig merke til at bloggen både har en redaktør – førstekonsulent Kaja Falck-Ytter – og en ansvarlig redaktør – kommunikasjonssjef Frode Jacobsen.

At blogger har redaktører er normalt.  At de har ansvarlige redaktører er uvanlig. Hva tar Frode Jacobsen ansvar for?

Den første bloggposten heter Staten, det er deg. Ekspedisjonssjef Lars-Henrik Myrmel-Johansen er (med rette) stolt over tiltaket

I dag lanserer vi nemlig en departementsblogg, en fagblogg, og så vidt jeg vet er det en av landets første i sitt slag.

Fagblogger finnes det mange av. Politikerblogger likeså. Det Myrmel-Johansen mener, må være at dette er en av landets første departementsblogger. Det kan nok stemme.

Jeg kjenner til to viktige fagblogger skrevet av toppbyråkrater: avdelingsdirektør Øystein Johannessen i Kunnskapsdepartementet og Fred-Arne Ødegaard, som nå er nasjonal ekspert i Brussel. Det finnes sikkert noen få til – tips mottas!

Men dette er personlige fagblogger. Det de skriver, står for deres egen regning – selv om de må veie sine ord med omhu. Fornyings- og IKT-bloggen er en kollektiv departementsblogg – og jeg lurer på hvordan organisasjonen vil klare å balansere mellom byråkratisk selvsensur og levende debatt.

Bloggpost nummer to, om DIFIs store innbyggerundersøkelse, har en ledig form og oppfordrer alle til å benytte data i sine egne analyser. Støttes! Mer om dette på Samstat-bloggen: ST 61/10: Nytt verktøy fra DIFI

 

VEDLEGG

  • -Denne bloggen, sier departementet,  handler om hvordan vi kan gjøre Norge til et bedre land å bo i.
  • Hvordan kan for eksempel offentlig sektor bli mer effektiv, mer brukervennlig og få bedre kvalitet på tjenestene?
  • Eller hvordan kan vi legge til rette for en smart og effektiv bruk og utvikling av IKT i samfunnet?
  • For å kunne svare på slike spørsmål, trenger vi noen smarte hoder. Og her kommer du inn i bildet!
  • På Fiks-bloggen ønsker fagmedarbeiderne i Fornyingsdepartementet å snakke og diskutere med omverdenen om temaer som faller innunder overskriftene IKT og fornying.
  • Vi ønsker gode  innspill og diskusjoner med bloggleserne om departementets – og regjeringens – IKT- og fornyingsarbeid.
  • Vi tror at deres smarte innspill og kommentarer vil gjøre oss i stand til å gjøre bedre faglige vurderinger og på den måten at vi kan gi fornyingsministeren og resten av regjeringen bedre råd.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: