Plinius

tirsdag, mai 10, 2011

P 74/11: Jimmy Jump

Filed under: debatt — plinius @ 9:22 pm

Vetle Lid Larssen har holdt foredrag i Buskerud.

Jannicke Røgler har fulgt opp på kvitretanken.  Plinius sparker ballen videre:

Vetle Lid Larssen er en frisk og freidig kommentator. Han representerer en del av det norske publikum. Jeg setter pris på at han bryr seg. Men han uttaler seg ikke med noen faglig tyngde. Han har ingen spesielle kunnskaper om bibliotek. Og hvorfor skulle han nå det?

At Vetle Lid Larsen hopper opp på scenen og spretter omkring er bare morsomt. Jeg lo godt av Jimmy Jump da han kuppet Melodi Grand Prix. Bibliotekenes problem er at Jimmy har scenen for seg selv. Vetle Lid Larssen blir et tema fordi bibliotekfeltets egne ledere tier stille. De som skulle gå i front, sier svært lite om bibliotekets problemer, oppgaver, muligheter og trusler.

Sjefene utfordrer hverken seg selv eller grasrota. Vi ledes av forsiktige, ja nesten usynlige generaler.

Også de menige har et ansvar. Skal ytringsfriheten bli brukt, må både kolleger og sjefer si: jeg er dypt uenig i det du sier, men det er flott at du sier det! Det er ikke ullgenserne som er problemet, men bomullen.

Hear no conflict, see no conflict, speak no conflict.

1 kommentar »

 1. Dersom folk i det store og heile held seg til Arne Næss sine seks reglar for saklegheit, så skulle det vere mogleg å både diskutere og debattere det meste.

  http://no.wikipedia.org/wiki/Arne_N%C3%A6ss#Arne_N.C3.A6ss.27_normer_for_saklig_diskusjon

  Det er merkeleg at bibliotekleiarane har eigne lukka konferanser og møter, men sjeldan går inn i offentleg ope ordskifte.

  Noko av det merkelegaste eg har sett var då Knut Olav Åmås vart kåra til «Årets bibliotekar» når det var så mange spenstige alternativer til skikkeleg bibliotekarar å ta av. Åmås stussa over det sjølv. Han måtte vel lurt på kva i det huleste desse bibliotekarane tenkte. Åmås skreiv ting som passar bra om å oppretthalde gode bevilgningane til biblioteka, han er ikke inne på noko kontroversielle debattar innan biblioteksverda som Wikileaks, offentleg domene, tilgangsopen litteratur, samsøk, innkjøpsordningar, kopinor-monopol.

  Med Arne Næss sine reglar for saklegheit, så skulle det vere enklare å leggje til rette for saklege og kunnskapsbaserte diskusjonar. Om nokon seier at «alt finst på nettet» så må den personen svare for kvifor det og det ikkje er å finne der til dømes slik at personen vert tvinga til å presisere.

  Kommentar av Pål — torsdag, mai 12, 2011 @ 12:08 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: