Plinius

torsdag, mai 3, 2012

P 48/11: Stille uker på Plinius

Filed under: LATINA, statistikk — plinius @ 4:06 pm

Det har vært noen stille uker på Plinius.

Det betyr ikke at jeg har gått i dvale. Skrivingen foregår rett og slett andre steder. Det skjer mye på statistikkfronten og mye rundt LATINA.

Statistikknettverket i Buskerud treffes på Nedre Eiker bibliotek mandag 7. mai.  Nettverket har satset på trafikktellinger i vår. Nedre og Øvre Eiker har levert data. Drammensbiblioteket har gjennomført sin telling. Andre er i kjømda.

Resultatene blir presentert på Samstat-bloggen – se:

Jeg har også jobbet med metoder for enkel produksjon av tabeller og diagrammer – både fra trafikktellinger og fra KOSTRA – ved å kombinere Google Docs og Google Sites. De går svært godt i lag.

Se

Fylkesbiblioteket i Østfold arrangerer dagskurset Start med statistikk fredag 25. mai. Kursmaterialet, som er bakt inn i e-boka Statistikk i praksis (beta) er utvidet og forbedret – spesielt mht. grafikken.  Se

I likhet med NBF arrangerer den interafrikanske bibliotekforeningen SCECSAL konferanse annet hvert år. Årets møte er lagt til Nairobi, 4-8. juni. Jeg skal holde et halvdagsverksted om praktisk arbeid med statistikk – og har startet e-boka Practical statistics som et sted å samle undervisningsstoff og andre nyttige tekster. Innledningen ser foreløpig slik ut:

– Practical statistics is a handbook for librarians. The term practical indicates that this is not an research publication, but a collection of texts, tables, graphics and links that may be useful for the people who actually run libraries. Texts are tools. Practical statistics is designed as a tool for practitioners. The author and editor (Tord Høivik) is not a practicing librarian, but has spent twenty years as a library teacher, trainer, consultant and researcher.

Programmet for verkstedet finner du her.

Fra Nairobi går turen til Kampala. Der blir det LATINA-kurs for 20 bibliotekarer fra Uganda og Sør-Sudan i annen halvdel av juni. Kursbloggen heter LATINA Africa 2012. Adgangen til nettet er svært ujevn – derfor tar vi med oss en liten server, som Stian Hübener er i full gang med å utforske (over), slik at vi kan sette opp et lokalt trådløst nettverk i kurslokalet. Den svarte boksen er en vanlig trådløs ruter. Serveren – som vi kaller LATINA-in-a-box – er den uanselige grå boksen under ruteren. I dag fikk vi for første gang prøvd  ut serveren mot våre egne bærebare maskiner – et viktig skritt på veien. It works!

Deretter kommer tre uker med LATINA-kurs i Oslo. Helge Høivik leder kurset (heldigvis), men jeg skal ha deler av undervisningen.

Og så er det IFLA. Full rulle, altså …

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: