Plinius

lørdag, oktober 27, 2012

P 75/12: Hvem deltar på NB! blogg?

Filed under: Uncategorized — plinius @ 1:18 pm

Norsk bibliotekdebatt dreier seg ikke bare om  faglige og bibliotekpolitiske spørsmål. Når temperaturen stiger, blir det fort spørsmål om hvor og hvordan diskusjonene bør foregå.

De fleste foretrekker å kjempe på hjemmebane. Denne typen metadiskusjoner forteller mye om bibliotekfeltets selvforståelse og indre motsetninger. Derfor synes jeg det er nyttig å kartlegge kommunikasjonen empirisk: på biblioteknorge, i bloggsfæreren og i de sentrale bloggene.

Ingen kan styre fire tusen norske bibliotekfolk. De leser det de lyster og kan i prinsippet skrive omtrent som de lyster.  De har jo ytringsfrihet i bøtter og spann.
Bibliotek-Norge har tre bransjetidsskrifter som ønsker oppmerksomhet og debatt. De tre utgiverne har også sine egne nettsider. Vi har verdens rareste postliste – still going strong. Vi har over et gross av bibliotekblogger.

De fleste bloggene er små, lokale og lite politiske av seg. Men noen ønsker å være kanaler for bredere debatter. NB! blogger ikke den største, men har ambisjon om å bli det:  Vi inviterer …  til en dialog med alle som er opptatt av bibliotekutvikling.

Plinius har undersøkt hvem som har skrevet innlegg og kommentarer siden bloggen startet i februar 2011. Resultatet finner du på Samstat-bloggen.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: