Plinius

Leseblogger

Mange av bibliotekbloggene legger stor vekt på å presentere bøker og andre media. Jeg har forsøkt å samle dem her, med den «fullstendige» listen over norske bibliotekblogger som utgangspunkt. Blogger som konsentrerer seg om leseprosjekter og -tiltak er også tatt med, selv om de ikke inkluderer konkrete bokomtaler.

Går du deg vill i bokjungelen? Her er hjelp å få. Bibliotekarene ved Stavanger, Randaberg, Sola, Klepp, Time og Hå bibliotek skriver om bøker, nye som gamle, lange som korte. Dette er en blogg for deg som liker å lese, med tips om gjemte og glemte perler.

Listen er satt opp i juni 2011 og omfatter bare blogger som fortsatt er aktive. Jeg stiller to krav:

 • bloggen skal innholde minst fem poster
 • minst en post skal være publisert våren 2011

Listen omfatter omtrent hundre blogger.

2011

 1. Asker leser. Skolebibliotekarene på barne- og ungdomsskolene i Asker skriver om bøker vi leser og anbefaler.
 2. Bibbabbel. Askim.
 3. LeseHorden. Hordaland.

2010

 1. Betraktninger. en verden av bøker, bibliotek og blogg
 2. Bibliotekenes tipsblogg. Bibliotekene i Østfold tipser deg både når det gjelder bøker, musikk og filmer!
  Bærum biblioteks lesesirkler. Bærum bibliotek startet i leseåret 2010 opp flere lesesirkler. Her legger vi ut informasjon om bøkene vi har lest og noen av innspillene som er kommet i lesesirklene.
 3. Hauketo skolebibliotek. Her finner du stoff om bøker, nyheter og mye annet.
 4. I Ninas bokverdenFor tiden [høsten 2012] studerer jeg for å bli bibliotekar (HIOA) og jobber på si på biblioteket i kommunen der jeg bor. Her på bloggen får [du] store doser av bokomtaler blandet med annet bokrelaterte ting som boktema, utfordringer og masse annet.
 5. Leseblogg for elever ved Gaustad ungdomsskoleLeseåret 2010. Leseårsbloggen er tenkt som eit reidskap til informasjon og inspirasjon til alle dei som deltek i satsinga på leseløftet fram mot 2014.
 6. Leseåret 2010. ABM/NB
 7. Leseåret 2010 i Hedmark. Denne bloggen er Hedmarksbibliotekenes mulighet til å dele idéer, og erfaringer fra både vellykkede og mindre vellykkede prosjekter i forbindelse med Leseåret 2010.
 8. Litteraturhjørnet. Stort og smått fra Skien bibliotek. Mest korte nyhete
 9. Meld boka. Bærum bibliotek. Dette er en blogg med anmeldelser for ungdom. Skrevet av ungdom og bibliotekarer.
 10. Midtdalsbibliotekene. Felles blogg for bibliotekene i Midt-Gudbrandsdalen, dvs. Sør-Fron, Nord-Fron og Ringebu. Mange bokomtaler, men også andre nyheter.
 11. modbib. Denne bloggen er opprettet for at Modum bibliotek kan dele sine dokumenter og læringsopplegg med interesserte brukere, lærere og elever. Her vil dere også kunne abonnere på nyheter fra biblioteket
 12. Porten inn … ein blogg om lesing og bøker. Bloggen til Sund folkebibliotek inneheld informasjon om lesing generelt, samt forslag til høgtlesingsbøker for barn 0-6 år. Kom med ris og ros, innspel på det som interesserer deg. Tips oss om bøker, film og spel som du meinar vi bør ha i biblioteket.
 13. Rælingen vgs bok- og filmblogg. Her vil skolebiblioteket publisere anmeldelser, anbefalinger og nyheter – samt innlegg skrevet av elevene selv. MARS 2011
 14. Røros folkebibliotek
 15. Slemmestad bibliotek. Inkluderer bokomtaler.
 16. Sortland bibliotek. her skal vi på biblioteket presentere alt som skjer og hvilke nye bøker som kommer ukentlig.
 17. SORVAR – Sør-Varanger bibliotek. Vi kommer her til å oppdatere hva som skjer i og på biblioteket, med bl.a. nye bøker, litteraturtips og anmeldelser samt våre spesialområrder – lokalt og Russlandsrelatert.
 18. Sunndal folkebibliotek og Nesset folkebibliotek. Sunndal folkebibliotek og Nesset folkebibliotek har oppretta ein felles blogg, der det vil bli skrive om små og store nyhende i begge biblioteka.
 19. Trangt i hylla. En kasseringsblogg fra Buskerudgeriljaen
 20. Vennesla bibliotek. Her kan du lese siste nytt om biblioteket: hvordan går det med byggingen av det nye biblioteket, nyinnkjøpte bøker osv.

2009

 1. Alicias mange ting.  Eide bibliotek.
 2. Alta bibliotek – mest for barn. Velkommen til barne- og ung bloggen vår!   Kom med ris og ros, innspill på ting som interesserer deg, tips oss om bøker, film, spill, osv. som du syns vi bør ha.
 3. Anbefalinger fra biblioteket. Trondheim.
 4. ASVbib’s blogg. Askøy VGS.
 5. Attmed fjellet. Bibliotekbloggen for vgs på Otta. På bloggen kommer … små rapporter fra livet på skolebiblioteket, og tips om bøker og filmer.
 6. Barnas leseromNittedal bibliotek anbefaler bøker for barn og unge.
 7. Bibliotekene i Oppland . Denne hjemmesiden distribuerer fortløpende nyheter og aktuelle spørsmål som angår opplandsbibliotekene i mediebildet. Bloggen driftes av Oppland Fylkesbibliotek
 8. Barne- og ungdomsbøker. Skjåk.
 9. Buskerud leser. Skolebibliotekene ved videregående skoler i Buskerud.
 10. Deichmanske bibliotek. Røa filial. Har egen lesesirkel – med bokliste
 11. Deichmanske bibliotek – Holmlia. Her kan du se hva som skjer på biblioteket på Holmlia. Både arrangementer, besøk, litteraturanbefalinger og nye innkjøp kan du lese om her. Mange bokomtaler.
 12. Eseløret. Bokblogg med lesetips – Nesbru VGS
 13. Hammerfest bibliotek. Her vil vi skrive om bøker, filmer, hva som skjer for barn- og ungdom på biblioteket og annet relevant. Den gamle bloggen er nå [mai 2011]  integrert i våre hjemmesider:http://www.hammerfest.folkebibl.no/
 14. Les for meg – no!. Barnehagebibliotek i Meland kommune
 15. Fagreferenten forteller. Små glimt fra livet som fagreferent ved Universitetsbiblioteket i Tromsø
 16. Kragerø biblioteks blogg
 17. Kulturtorvet. Det nye kulturhuset i Lindesnes kommune.
 18. KultBib. Spillblogg. Hamar bibliotek
 19. Nattbordet. Ansatte ved Handelshøyskolen BIs bibliotek deler leseropplevelser
 20. Nord-Aurdal folkebibliotek. Alt det som menneskeheten har gjort, tenkt, vunnet eller vært, ligger magisk bevart i bøkenes sider. Thomas Carlyle
 21. Orkdal folkebibliotek. Her kan du finne informasjon om hva som foregår på biblioteket og bokanmeldelser.
 22. Rysjedamene og livet på biblioteket. Her kan du lese om bøker vi liker, vår søken etter informasjonskompetanse og små og store hendelser på mailand skolebibliotek
 23. Sylling bibliotek. er en filial av Lier bibliotek. Sylling bibliotek er et kombinert folkebibliotek og skolebibliotek.
 24. Ungdomsboka. Litteraturformidling fra Jæren: Gjesdal folkebibliotek, Hå folkebibliotek, Klepp bibliotek, Sola folkebibliotek, Time bibliotek. Likar du å lesa? Denne bloggen gir deg tips om bøker, teikneseriar og anna som har med ungdomslitteratur å gjera. Bli ein bloggar du også, gi ditt bidrag og kast deg inn i debatten om litteratur. Eller kanskje du bare har veldig lyst å dela ei bokoppleving med andre? I så fall: GJER DET!

2008

 1. 3 vise kvinners blogg – ein personleg blogg om større og helst mindre hendingar på Lom folkebibliotek
 2. Austevoll folkebibliotek. Enkelte omtaler.
 3. Bentebing’s Weblog. A way to experiment the art of writing, reflecting on some of my interests
 4. Bibliotekbussene i Akershus. Noen omtaler.
 5. Bibliotekene i Nore og Uvdal. Enkelte omtaler.
 6. Bøker, bibliotek og annet babbel.
 7. Den store kjærligheten. Dette er en blogg om min store kjærlighet – bøker.
 8. Elverum bibliotek. Mange bokanbefalinger.
 9. Glemmens bibliotekblogg. VGS.
 10. Ine Marits blogg. Denne bloggen handler om det som betyr noe for meg innenfor feltene Politikk, Litteratur og Bibliotek.
 11. Kongbibloggen. Ansatte ved Kongsberg bibliotek vil benytte denne bloggen for å gjøre samlingen og tilbudene våre kjent. Det blir kommentarer både om nye bøker, filmer og musikk vi kjøper inn, og info. om ting som skjer på biblioteket vårt. Kanskje du finner en “favoritt-ansatt” som deler din egen smak? Alle er frie til å kommentere innleggene våre. Enkelte omtale
 12. Leseklubben. Lillesand folkebibliotek.
 13. Leselyst. Her finner du anbefalinger av bøker du ikke visste at du ville lese, bøker du kanskje ikke har hørt om, bøker du har tenkt at du burde ha lest. Små forlag, store forlag, smale tegneserier, og kanskje en bok om isbjørner, eller diktatorer.
 14. Leselysten . Dette er bloggen til Bente, Frøydis og Solgunn. Vi arbeider som bibliotekarer ved Alta videregående skole. Bibliotekvaktene våre skriver også egne innlegg i bloggen.
 15. Les meg!. Boktips fra Sør-Trøndelag fylkesbibliotek.
 16. Maris mørke hjørne. Når jeg har formidla litteratur til barn og unge, har jeg alltid stått for det mørke, det skremmende og det blodige…
 17. Musikk- og filmbiblioteket anbefaler. Fra Stavanger bibliotek. ???
 18. Nordhordland litterære selskap. Meland og Lindås bibliotek. Omtaler.
 19. Popkult. Drammensbibliotekets blogg om dataspill og andre umoralske aktiviteter.
 20. Rubbel og bit. En blogg for alle leselystne, nysgjerrige, aktive barn og unge i Frogn!
 21. Samisk bibliotektjeneste i Troms. Omtaler
 22. SpillbloggStavanger.
 23. Tegneserier en må lese fordi at sånn er det bare. Fra Stavanger bibliotek.
 24. Tipsbloggen fra Halden bibliotekTime bibliotek.
 25. VBforum. På vårmøte08 for bibliotekansatte i vgs i Nord- og Sør-Trøndelag ble vi enige om å opprette en blogg for vbforum-medlemmer. Her kan vi diskutere aktuelle saker, dele erfaringer, legge ut boktips, nettips og annet man måtte ha på hjertet.
 26. Vidsyn. Flerkulturelt bibliotekarbeid og Hordalandsmodellen. Også lesetiltak

2007

 1. Bibliotekarene anbefaler. Her kommer vi på Stavanger bibliotek, med bibliotekarene på Kultur- og faktabiblioteket i spissen til å skrive om bøker, nye som gamle, gode som dårlige, lange som korte, skjønnlitteratur som faglitteratur.
 2. Bibliotekblogg Breivang. Fra VGS.
 3. BUF-bloggen. Her satser vi på å kunne komme med nyheter om barne- og ungdomsbibliotek, saker vi jobber med i spesialgruppen og ellers stort og smått som kan være nyttig for alle som jobber med barn, unge og bibliotek.
 4. Bokelskeren. En ungdomsbokblogg fra Larvik bibliotek
 5. Lesetips for barn og ungdom. Horten.
 6. Les med oss! Leksvik bibliotek
 7. Lesetips. Horten bibliotek
 8. Sånn går no dagan.
 9. Lesesirkelen Leselyst. Lesesirkelen Leselyset så for første gang lesingens lys i januar 2000. Vi består av fire leselystne damer: Hilde Kaalvik, Gunhild Standal, Mari Anne Aakerøy og Sigrid Bremseth, som møttes mens vi studerte bibliotekfag på Høgskolen i Oslo. Da vi senere alle sammen hadde slått oss ned i Trondheimsområdet bestemte vi oss for å danne en lesesirkel slik at vi regelmessig kunne dyrke vennskapet og vår felles interesse: litteratur.
 10. Leselyst. Finnmark fylkesbibliotek.
 11. Leseblogg for Aust-Agder. Lesetips fra VGS-bibliotek.
 12. Ukatalogisert. Bloggen til Bente Bing Kleiva.
 13. Kjettene på Dovre.
 14. Snåtas univers. Snåta skriver om ting som opptar henne. Mange bokomtaler.
 15. Robert Wyatt and stuff.
 16. Lesehesten fra Sørlandet. … jeg kommer til å vie store deler av sida til bøker jeg har lest og tanker om bøker. Fyldig
 17. Målselv bibliotek. Her vil vi informere om arrangementer på biblioteket, presentere nye bøker og filmer, komme med boktips 
 18. Musikkprat. Dette er et forum for musikkprat, i regi av musikkavdelinga ved Trondheim folkebibliotek.
 19. Tanz. Eva Mostraum. Med bokomtaler
 20. UBIS. Har du en strålende ide? Har du lest noe du vil dele med kollegaene? Er det et møte eller konferanse du vil fortelle mer om? Artikkelomtale

2006

 1. Alt er en overgang. Personlig blogg fra Vestfold
  Baronessen. Musikalsk og kreativ småbarnsmor, jobber som avd.bibliotekar på en psykiatrisk klinikk.
 2. Bla, bla, bla. Tonita … lesende dame lykkelig i arbeid med bøker og mennesker – ikke alltid like balansert
 3. Boktips fra Lier bibliotek.
 4.  Elis lesebabbel. Eli Frisvold om bøker pluss pluss
 5. Librarian 1.5. Library 2.0 from a Scandinavian perspective. Thomas Brevik skriver på engelsk. Med bokomtaler
 6. Stjernesøkerens bloggsmutthull. Omtaler av spill.
 7. WyattingRobert Wyatt spesielt, musikk generelt, litteratur, populærkultur, matlaging og alt annet
 8. Østavind – blogg for bibliotekene i Østfold. Alle som vil blogge (og som jobber på et bibliotek i fylket) kan henvende seg til Østfold fylkesbibliotek.

2005

 1. Baktanker. John David Didriksen (Rocke-D) fra Karmøy. Filmomtaler
 2. Bibliotekar i eksil. Dagbokaktig

2004

 1. Kanskje det bare er meg. Hans Petter Laberg – bibliotekar og forfatter i Flekkefjord.
 2. Små ting. Noen ting er store – andre ting er små. Jeg er ganske liten – og mine ting er små.

1 kommentar »

 1. Bibliotekarene i videregående skole i Hordaland har gått sammen om lesebloggen LeseHorden, http://lesehorden.wordpress.com/. Første testpost 31.10.11, første «ordentlige» 16.11.11

  Kommentar av Bernt lage Breivoll — torsdag, desember 8, 2011 @ 10:49 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: