Plinius

fredag, mai 30, 2008

P 125/08: Kompetanse i Stavanger

Filed under: Uncategorized — plinius @ 8:38 am

I dag er jeg i Stavanger – og holder seminar om informasjonkompetanse på universitetet.

Det er sekstifem påmeldte – og jeg ser fram til å prate med gamle kjente som Anette Kure, Bente Rasch og Vidar Lund – som jo har flyttet fra Kirkenes i Sør-Varanger til Bryne i Time på Jæren.

[2200]

Det ble en livlig og hyggelig dag – med tapas til lunsj. Bibliotekets pedagogiske rolle – som også dreier seg om rollen som pedagogisk pådriver – sto i sentrum. Vi holdt til i hovedbygget på det nye campus – Arne Rettedals hus – og teknikken fungerte upåklagelig.

Et sosio-teknisk miljø

Selv om besøket var kort, var atmosfæren eggende. Universitetet i Stavanger er det Høgskolen i Oslo satser på å bli – altså et profesjonsuniversitet. Men Oslo-miljøet er svært preget av offentlig sektor, med store samfunns- og omsorgsfag. Stavanger er tettere koplet til tekniske miljøer – og jeg tror en likevekt mellom de to kulturene – den sosiale og den tekniske – er en fordel.

Ikke minst på bibliotekene.

Bibliotekfaget forstås best som et sosio-teknisk fagområde. Kunnskapssamfunnet trenger bibliotekaren som en sosio-teknisk profesjon I likhet med arkitektur krever bibliotekfag en dobbelt mestring – av tekniske systemer og sosial samhandling – i samspill med systemene.

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: